Modules

SMARTS maakt gebruik van lessen uit zelf ontwikkelde modules. Op dit moment hebben wij drie modules waarmee wij lesgeven. Een lessenreeks bestaat uit 5 lessen met daarna eventueel een afsluitend uitje.

Een Gewoon Persoon

Een Gewoon Persoon is een module die voornamelijk gaat over hoe het menselijk lichaam normaliter werkt. Elke week wordt er iets anders behandeld. Zo is er een les over de spijsvertering, maar ook een les over de zintuigen. We proberen de leerlingen uit te dagen door ze veel te vragen naar eigen idee├źn en ervaringen en door ze veel proefjes te laten doen. Aan de hand daarvan leren zij meer over de werking van het menselijk lichaam.

Iemand Ziek? Geen Paniek!

In de module iemand ziek geen paniek wordt aandacht besteed aan acute situaties, zoals brandwonden en bloedingen. Aan de hand van verhalen, vragen en proefjes proberen wij de leerlingen op een leuke manier wat meer kennis over deze situaties bij te brengen.

Attentie voor Preventie

Attentie voor Preventie gaat over de gezondheidszorg in het algemeen en de preventieve zorg, zoals vaccinaties, maar ook over eczeem en astma. Met behulp van proefjes en verhalen proberen wij de leerlingen uit te dagen en goed na te laten denken over allerlei aspecten in hun leven, zoals hun voeding.